Sport(para)medisch

Topsport stelt specifieke eisen aan de (para)medische en specialistische begeleiding. Hulp bij een blessure kan iedere topsporter gebruiken, maar nog veel belangrijker is om die blessure te voorkomen en daarvoor is specialistische kennis ook noodzakelijk. Niet alleen moet je lichaam in perfecte conditie zijn, maar mentaal moet ook alles kloppen als je optimaal wilt presteren. De organisatie van je (medische) begeleidingsteam speelt dus een belangrijke rol en het team van CTO helpt je om maximaal te presteren op een veilige, gezonde en verantwoorde wijze.

Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS)
Voor de (para)medische begeleiding werkt het CTO samen met het Topsport Medisch Samenwerkingsverband (TMS) Heerenveen dat weer een overeenkomst heeft met de volgende specialisten: 
- Sportartsen (Team Sportgeneeskunde Friesland)
- Sportfysiotherapeuten (Team TIGRA en De Vesteynde)
- Sportmasseurs Sportstad Heerenveen
- Sportdiëtisten (AVS - Sita Veenstra)
- Sportpsychologen (MTCC - Hardy Menkehorst)

TMS Heerenveen heeft tevens een samenwerkingsovereenkomst met ziekenhuis de Tjongerschans en daarmee met alle medisch specialisten, zoals de (orthopedisch) chirurg, de cardioloog en de longarts, het laboratorium, de röntgenafdeling en de OK. De sportarts van het TMS verwijst je door indien nodig; zij regelen het contact.

Tevens heeft het CTO een samenwerkingsovereenkomst met:
- De Compaenen Groepspraktijk Huisartsen
- Tandartspraktijk Heerenveen-Centrum.