Trainingsaccommodaties

IJsstadion Thialf  (langebaan schaatsen en shorttrack)
Heerenveen heeft met THIALF een unieke accommodatie voor alle schaatsporten. Naast de 400-meter baan en twee 30x60 ijsvlaktes voor shorttrack, kunstrijden en ijshockey, hebben NOC*NSF en TNO Sport er ook een InnoSportsLab. Steeds meer metingen kunnen plaatsvinden op locatie door de toepassing van moderne technologie. Een goed voorbeeld hiervan is het LPM-systeem, een positie bepalingssysteem, waarmee de coach d.m.v. videoanalyse precies kan volgen waar nog winst valt te behalen voor de individuele schaatser. In de toekomst behoort nieuwbouw van het ijspaleis tot de mogelijkheden, om nog beter te kunnen voldoen aan de wensen van de topsport. Tevens vinden binnen Thialf de krachttrainingen plaats.

Sportcentrum Sportstad Heerenveen (turnen en judo)
Het complex van Sportstad Heerenveen heeft behalve het Abe Lenstra Stadion ook nog een turnhal, drie sporthallen, een zwembad, squashbanen en een dojo. De turnhal voldoet aan alle benodigde en wenselijke faciliteiten voor turners van internationale top en voor aankomende talenten. De dojo is uitgerust met 4 wedstrijdmatten en het zwembad (25m) is geschikt voor zowel zwemmen als waterpolo. Tevens vinden in Sportstad krachttrainingen plaats.

Zwembad de Welle in Drachten (zwemmen)
Om optimaal te kunnen trainen vereist het zwemmen een 50-meter bad. Zwembad De Welle in Drachten heeft dit in huis. CTO Heerenveen is daarom een alliantie aangegaan met Sportbedrijf Smallingerland en RTC Noord van de KNZB om de zwemmers van optimale faciliteiten te voorzien. Tevens zijn daar mogelijkheden voor krachttraining.