Nieuws

Bijeenkomsten doping & matchfixing

Topsport NOORD organiseert i.s.m. de DopingAutoriteit en NOC*NSF in zowel Drenthe als Groningen een voorlichtingsbijeenkomst over Doping en Matchfixing. Deze avonden zijn speciaal voor jonge topsporters (vanaf ongeveer uit deze provincies met een status van NOC*NSF of die in een erkend RTC-programma zitten. Ook hun ouders en/of trainer zijn van harte welkom. 

Beide avonden maken we gebruik van de gastvrijheid van onze partners op onderwijsgebied, de Topsport Talentscholen (TTS). Maandag 23 maart zijn we op het Carmelcollege in Emmen en op dinsdag 31 maart op de Topsport Talentschool Groningen. Mocht je tot de doelgroep behoren maar geen bericht hebben ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Doping en matchfixing

Er worden twee presentaties gegeven, helemaal toegesneden op de belevingswereld van de sporters. Laila Spruijt van de DopingAutoriteit zal iets vertellen over de risico’s van dopinggebruik en de regels omtrent dopingcontroles. Oud-schermster Indra Angad-Gaur geeft voorlichting over een ander actueel onderwerp in de sport, matchfixing (wedstrijdvervalsing), en wat je daar als sporter tegen kunt doen.

« Ga terug