Nieuws

Gastgezinnen Drachten gezocht voor jonge topsporters!

gastgezinnen-drachten-gezocht-voor-jonge-topsporte

CTO Heerenveen is voor jonge talentvolle zwemmers op zoek naar gastgezinnen in Drachten. Gastgezinnen zijn nodig voor een veilige thuishaven en spelen daarom een belangrijke rol voor CTO en haar talenten in hun weg naar de top.
Trainen, wonen en naar school gaan op één plek is daarvoor noodzakelijk en dat betekent voor bijna alle CTO sporters verhuizen. Daarom zijn we voor jongere zwemmers, in de leeftijdscategorie van ± 10-16 jaar, op zoek naar gastgezinnen.

Gezinnen die deze talentvolle sporters voor een aantal dagen per week een ‘tweede’ thuis en een eigen plek in Drachten kunnen bieden. Gastgezinnen bieden voor deze sporters een uitkomst. Het geeft rust voor zowel de sporters als de ouders van de sporters als zij een veilig thuisbasis in Drachten hebben.

Bemiddeling
Het CTO bemiddeld tussen topsporters in spé en gastgezinnen en probeert deze partijen bij elkaar te brengen. We hebben een database met aangemelde gastgezinnen. Zodra er een aanvraag van een sporter (vraagouder) komt voor een gastgezin gaan we kijken of er een geschikt gastgezin beschikbaar is. Het CTO zorgt dat het gastgezin en vraagouders de informatie van elkaar ontvangen. De vraagouders zullen dan contact opnemen met het gastgezin om een afspraak in te plannen. Vervolgens gaan we ‘er tussen uit’ en moeten het gastgezin en vraagouders zelf afspraken maken.

Wat wordt verwacht van een gastgezin
Allereerst is het belangrijkste dat een sporttalent wordt opgenomen in de gezinssituatie en dat er een ‘klik’ is tussen het gezin en de sporter. Een aantal andere belangrijke criteria:
• Eigen slaapkamer
• Gezonde voeding
• Goede nachtrust
• Beschikking over internet (Wifi)

Wat kan een gastgezin verwachten
• Het gastgezin wordt betrokken in het leven van een sporttalent en vindt het ook leuk om hier een rol in te spelen.
• Ook door het CTO worden de gastgezinnen betrokken in de vorm van een nieuwsbrief, waar mogelijk bijwonen van workshops/bijeenkomsten die ook voor de ouders van de sporters van belang zijn.
• Het gastgezin ontvangt een vergoeding voor de verzorging van een sporttalent.

Wanneer
Direct na de zomervakantie zullen we een paar nieuwe gastgezinnen in Drachten nodig hebben. Er zijn al een aantal nieuwe zwemmers die zich hebben aangemeld en na de zomervakantie zullen er ook nog een paar nieuwe zwemmers instromen in het RTC-programma zwemmen.

Denkt u dat u talentvolle sporters een veilig “thuis” kan bieden om in Drachten aan hun topsportcarrière te werken? Of misschien kent u iemand of wilt u eerst meer weten? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska van den Akker via m.vandenakker@topsportnoord.nl of 0513-614805.

« Ga terug