Nieuws

Kookworkshop voor RTC- & CTO-sporters

De NOC*NSF Leerlijn voeding is bedoeld om kennis en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van gezonde (sport)voeding. In het kader van deze leerlijn organiseert Topsport NOORD voor de RTC- en in sommige gevallen CTO-sporters verschillende bijeenkomsten, voorlichtingen en workshops.Maandag 20 juni is een gratis kookworkshop voor de Noordelijke sporters (17 jaar en ouder) die al op zichzelf wonen of die dat verwachten op korte termijn te gaan doen.

Hoe kook je als sporter makkelijk, gezond, lekker, afwisselend en goedkoop? Hoe houd je daarbij rekening met de voedingseisen die er voor wedstrijdsporters gelden?
Sportief koken betekent gezond koken, met de juiste ingrediënten en met voldoende variatie. Tijdens de kookworkshops wordt gewerkt en gekookt met gezonde producten. Deelnemers krijgen informatie over de producten die ze gebruiken en de voordelen voor de gezondheid en de prestatie, maar ze krijgen ook tips hoe ze op een makkelijke manier een lekkere sportieve maaltijd op tafel zetten. Uiteraard wordt er door de deelnemers een gezonde sportmaaltijd gekookt waarna deze gezamenlijk genuttigd wordt. 

Datum: Maandag 20 juni 2016
Tijd: 16.00 – 19.00 uur
Locatie: Carmelcollege Emmen
Opgave: via m.haak@topsportnoord.nl o.v.v. naam en sport
Extra: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol = vol!

« Ga terug