Nieuws

NLcoachcongres 'Inzicht in coachen en presteren'

Het Olympisch Netwerk Noord Nederland (ONNN) organiseert op 2 november in samenwerking met NLcoach het congres ‘Inzicht in coachen en presteren’.
Het congres vindt plaats in Heerenveen en biedt ruimte voor 100 trainer-coaches. Het congres start om 16.00 uur en eindigt om 20.30 uur.

Coachen is een vak wat continu in beweging is. Er komen steeds meer nieuwe ideeën, ontwikkelingen en theorieën bovendrijven die men toepast in het begeleiden van sporters en teams. Daarom is het belangrijk dat je als trainer-coach nieuwsgierig blijft en jezelf continu blijft ontwikkelen om te blijven presteren. Tijdens dit congres focussen we ons op vier verschillende onderwerpen: mentale begeleiding, fysieke training, presteren en Action Type.

Het programma bestaat uit een plenair gedeelte waar topcoach Paul van Ass aan het woord komt. Hij won tijdens de Olympische Spelen van Londen de zilveren medaille met de Nederlandse Hockeymannen. Hij geeft vanuit eigen ervaring zijn visie op het vak coachen en hoe je tot optimale prestaties komt. Aan de hand van onderwerpen als communicatie, fysieke training en prestatiemanagement verschaft hij inzicht in zijn eigen werkwijze en geeft hij tips en trics waarmee jezelf aan de slag kunt.
Na het plenaire gedeelte worden er vier workshops gegeven. In de workshops wordt de vertaalslag gemaakt van de theorie naar de praktijk, zodat je als trainer-coach de opgedane kennis direct in de eigen praktijksituatie kunt toepassen.
De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

  • Workshop 1: Core stability en de praktische toepasbaarheid voor trainer-coaches door Henk Kraaijenhof, Vortx 
  • Workshop 2: De sporter, ouder en trainer-coach en de rol van mentale begeleiding door Matthijs Kruk, VSPN Sportpsycholoog en mede eigenaar van SPORTGEEST 
  • Workshop 3: Prestatiemanagement door Antje Diertens, Wagner Group 
  • Workshop 4: Breng de persoonlijkheidsvoorkeuren van u sporter/team in kaart met behulp van Action Type door Jan Huijbers, Sportpsycholoog
« Ga terug