Nieuws

Voorlichtingen bij Topsport NOORD!

voorlichtingen-bij-topsport-noord-2013-04-24

In de maand mei organiseert Topsport NOORD twee voorlichtingsactiviteiten voor twee verschillende doelgroepen sporters. Zo staat er op maandagavond 6 mei een voorlichting met als thema's Doping en Voeding gepland voor sporters met een A-, B-, HP-, IT- of NT-status. Vervolgens vindt op vrijdag 10 mei de jaarlijks terugkerende Talentendag plaats voor sporters met een BT-status (soms NT) in de leeftijd van 10-16 jaar.Doping en Voeding

Maandagavond 6 mei a.s. organiseert Topsport NOORD i.s.m. de Dopingautoriteit en Adviesbureau Voeding & Sport (AVS) een voorlichtingsavond voor topsporters en talenten met een A-, B-, HP-, IT- of NT-status. Deze avond zal plaatsvinden in het Dr. Nassaucollege in Assen.


Doping
: Sporters in de Nationale Testing Pool zijn verplicht om jaarlijks een voorlichtingsactiviteit van de Dopingautoriteit bij te wonen. Voor statussporters (A, B, HP.NT,IT), die niet in de Nationale Testing Pool zitten, is de jaarlijkse voorlichting niet verplicht, maar wel zeer wenselijk. Tijdens de voorlichting zal onder andere worden ingegaan op de dopinglijst 2013, dopingcontroleprocedure en WhereAbouts.

Voeding: Tijdens de workshop ‘koelkast analyse’ ligt de focus op de inhoud van de koelkast van de sporter. Het is hierdoor ook van belang dat de sporter zelf een foto van zijn / haar koelkast aanlevert. Dit om een realistisch beeld te creëren tijdens de workshop. Waarom is een bepaald product beter dan een ander? Welke voedingsstoffen zitten er in de producten en welke ontbreken er nog? Deze vragen zullen o.a. aan bod komen.


De avond zal aanvangen om 19.00 uur en rond 21.30 uur afgesloten worden.


Talentendag

Het thema van de Talentendag is dit jaar 'Lifestyle'. Binnen dit thema worden er tijdens de Talentendag drie workshops gegeven:

  • Voeding door Carin Pool Voedingsadviesbureau
  • Sociale Media door Hindrik Heerema
  • Spanningsregulatie door Barry Assen Sportpsychologie


Deze dag vindt van 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur plaats op het H.N. Werkmancollege in Groningen.


Wil je je opgeven voor één van deze voorlichtingsactiviteiten? Neem dan contact op via info@topsportnoord.nl. 

« Ga terug