Kan ik fiscaal advies krijgen?


Iedere A-sporter heeft te maken met de vaak ingewikkelde fiscale gevolgen van de beoefening van topsport. Zoals bijvoorbeeld wanneer en hoeveel belasting betaald moet worden voor een sponsorbijdrage. Of hoeveel bijverdiend mag worden naast de studiebeurs. Ernst & Young geeft via bijgevoegd bestand onderaan deze pagina al veel antwoorden op dergelijke vragen.

Daarnaast is er voor de A-sporter de mogelijkheid gebruik te maken van advisering op gebied van aangiftes en persoonlijke fiscale vragen. Deze advisering is niet volledig gratis. NOC*NSF betaalt de eerste twee uur voor je. Daarna moet je zelf betalen en wel tegen een tarief van circa 100 euro per uur, exclusief BTW.

Een adviseur van Ernst & Young kan je onder andere helpen met:

• een complexe aangifte inkomstenbelasting;
• fiscale problemen zoals bezwaarprocedures, fiscale behandeling van kosten van de sportbeoefening en gevolgen van je sportactiviteiten voor de belastingheffing;
• je inkomensplanning en de effecten van samenloop van inkomen (stipendium en regeling voor onbetaald verlof van NOC*NSF, sponsorgelden, inkomenstoets, studiefinanciering, sportinkomsten, bijverdiensten, overig inkomen).

Meer informatie over Ernst & Young in relatie tot sport vind je hier.
Ben je geïnteresseerd in een afspraak met een adviseur, neem dan contact op met de consulent Loopbaanbegeleiding.

Bestand: Sporters en Belastingen (Ernst & Young)